Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Corona revalidatie

Corona revalidatie

We hopen dat u allemaal gezond bent, maar het kan zijn dat u na COVID-19 virus te hebben gehad, hulp nodig heeft bij het revalideren. Revalidatie is nodig om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren tijdens dagelijkse bezigheden, werk- of sportactiviteiten. Bij Centrum Fysiotherapie en Bewegen richten we ons volledig op uw revalidatie. Juist na het COVID-19 virus is het herstellen van belang en hierbij kan de fysiotherapeut een grote rol in spelen.

Ex-coronapatiënten hebben als gevolg van hun ziekte te kampen met longproblemen, verlies van spierkracht en psychische klachten. In de publiciteit hierover gaat nu met name de aandacht uit naar behandeling in revalidatiecentra waar de fysiotherapeut overigens al een belangrijke rol heeft. Om die reden vindt het KNGF dat in dit verband ook de eerste- en tweedelijns fysiotherapie bij een breed publiek onder de aandacht moet komen. Immers, deze patiënten verlaten op enig moment zo’n centrum. Vanaf dat moment is nog steeds en vaak langdurig fysiotherapie nodig. Daarbij komt dat we zelfs signalen opvangen van ex-coronapatiënten die het ziekenhuis verlaten zónder doorverwijzing naar een fysiotherapeut.

Hoog tijd en alle reden dus, om deze patiënten, verwijzers en het Nederlandse publiek in het algemeen duidelijk te maken dat fysiotherapeuten een cruciale rol spelen bij de revalidatie van ex-coronapatiënten. Het KNGF heeft een TV- spot opgenomen die het verhaal vertelt van ex-coronapatiënte Marian. De spot laat zien dat fysiotherapeuten onmisbaar zijn bij de (na)behandeling van corona. Dat zij na de ziekenhuisbehandeling nu talloze patiënten weer aan voldoende kwaliteit van leven helpen. Dat er een goed leven na corona mogelijk is. Het is een filmpje over een zorgheldin, maar vooral ook een oproep aan elke verwijzer en ex-patiënt om de fysiotherapeut in te schakelen.
(bron: www.kngf.nl)

Wij als praktijk staan daarom klaar voor u en hopen dat we u kunnen helpen het dagelijks leven weer op te pakken! Neem vooral contact met ons op en dan gaan wij met u kijken hoe we u het best kunnen helpen hierbij.

× Kan ik u ergens mee helpen?