Home » Corona revalidatie

Corona revalidatie in Zaltbommel

Wij helpen u graag met corona revalidatie vanuit onze fysiotherapie in Zaltbommel. We hopen natuurlijk dat u gezond bent, maar het kan zijn dat u dat u getroffen bent door het COVID-19 virus en hulp nodig heeft bij het revalideren. Revalidatie is nodig om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren tijdens dagelijkse bezigheden en werk- of sportactiviteiten. Bij Centrum Fysiotherapie en Bewegen in Zaltbommel richten we ons volledig op uw revalidatie na corona. Juist na het COVID-19 virus is het herstellen van belang en hier kan de fysiotherapeut een grote rol in spelen.

Na corona begint u de revalidatie bij een fysiotherapie in Zaltbommel

Ex-coronapatiënten hebben als gevolg van hun ziekte te kampen met longproblemen, verlies van spierkracht en psychische klachten. In de publiciteit gaat nu met name de aandacht uit naar de behandeling in revalidatiecentra, waar de fysiotherapeut overigens al een belangrijke rol heeft. Om die reden vindt het KNGF dat in dit verband ook de eerste- en tweedelijns fysiotherapie bij een breed publiek onder de aandacht moet komen. Immers, deze patiënten verlaten op een bepaald moment zo een centrum. Vanaf dat moment is fysiotherapie nog steeds en vaak langdurig nodig. Daarbij komt dat we in onze fysiotherapie in Zaltbommel zelfs signalen opvangen van patiënten die herstellende zijn van corona en het ziekenhuis verlaten zónder doorverwijzing naar een fysiotherapeut voor revalidatie.

Een cruciale rol in de revalidatie

De fysiotherapeuten, waaronder degene in onze fysiotherapie in Zaltbommel, spelen dus een cruciale rol bij de revalidatie na corona. Het is tijd om dit ook aan de rest van Nederland duidelijk te maken. Het KNGF heeft een TV- spot opgenomen die het verhaal vertelt van ex-coronapatiënte Marian. De spot laat zien dat fysiotherapeuten onmisbaar zijn bij de (na)behandeling van corona en dat zij na de ziekenhuisbehandeling nu talloze patiënten weer aan voldoende kwaliteit van leven helpen. Het is een filmpje over een zorgheldin, maar vooral ook een oproep aan elke verwijzer en ex-patiënt om de fysiotherapeut in te schakelen (bron: www.kngf.nl).

Neem direct contact met ons op

Wij als praktijk staan daarom klaar voor u en hopen dat we u kunnen helpen het dagelijks leven weer op te pakken! Als u herstellende bent van corona en hulp zoekt met de revalidatie, neemt u vooral contact op met Fysiotherapie van den Donk in Zaltbommel. Wij kijken samen hoe we u hierbij het best kunnen helpen. Ook als u bijvoorbeeld revalidatie nodig heeft na hartfalen of last heeft van etalagebenen kunt u bij ons een afspraak maken.

× Kan ik u ergens mee helpen?