Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Dry needling migraine

Dry needling migraine

l

Interne en externe scholing

Laagdrempelig in benadering

Kwalitatief hoge zorg

U zou het wellicht niet denken, maar dry needling is effectief bij veel hoofdpijnklachten, zoals migraine. Hoofdpijn zoals migraine wordt vaak veroorzaakt door problemen met de nekspieren, waar zich vaak triggerpoints bevinden. Deze triggerpoints ontstaan soms door verkeerde bewegingen, maar kunnen ook zomaar ontstaan. Triggerpoints veroorzaken veel verschillende klachten, zoals migraine. Dan is dry needling mogelijk de oplossing.

Een dry needling behandeling bij migraine

Wanneer u regelmatig last heeft van migraine, helpt Fysiotherapie van der Donk u graag met een dry needling behandeling. Allereerst zoekt uw therapeut de triggerpoints op die uw migraine veroorzaken. Deze triggerpoints zijn kleine verdikkingen in de spieren, die als harde knobbels aanvoelen. Deze verdikkingen worden vervolgens aangeprikt met kleine, dunne naaldjes.

Een dry needling behandeling is pijnloos en niet eng

Veel mensen denken dat een dry needling behandeling pijnlijk is, omdat er met naalden in de huid geprikt wordt. Niets is echter minder waar. De naaldjes zijn zo klein en dun, dat u het nauwelijks voelt als de triggerpoints worden aangeprikt. Zo komt u op een relatief eenvoudige manier van uw migraine af.

Tijdens en na de behandeling

Wanneer de knelpunten worden aangeprikt, ontspannen de spieren zich, wat u voelt als een klein schokje. Doordat de spierspanning wordt opgeheven, verdwijnen klachten als migraine. Tijdens of na de behandeling kunnen uw spieren zwaar of vermoeid aanvoelen. Ook kunt u zich wat zweterig of rillerig voelen en kan er wat duizeligheid optreden. Dit zijn normale klachten, die binnen de kortste keren weer verdwijnen.

Maak een afspraak via een van de kanalen

Bij Fysiotherapie van der Donk is het op verschillende manieren mogelijk om een afspraak te maken. Dit kan natuurlijk door ons te bellen op 0418 510 492 of door een contactformulier in te vullen. Bent u voor andere klachten al vaker bij een van onze fysiotherapeuten geweest? Dan maakt u eenvoudig een afspraak via ons patiëntenportaal.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

    Velden met een * zijn verplicht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

× Kan ik u ergens mee helpen?