Home » team

  Freek van der Donk BIG 19033480704

Functie: Eigenaar – Manueel Therapeut – Osteopathie 3/4 – Echografie 

 

Ik ben Freek van der Donk, uit 1967 en heb 3 dochters.

In de Fysiotherapie ben ik breed opgeleid, maar ben als manueel therapeut vooral  toegelegd op het behandelen van nekklachten, hoofdpijnklachten, duizeligheidsklachten en nek-schouderklachten. Naast de manueel therapeutische interventies, maakt ik veel gebruik van Dry Needling, Mulligan en Osteopatische technieken. Het maken van echo’s aan het houding en bewegingsapparaat is tevens mogelijk. Als Arbeidstrainer van LIJV begeleid ik werknemers op gebied van preventie en tracht ik uitval op de werkplek te voorkomen.

Reeds een 10-tal jaren ben ik verbonden aan de balletschool van Paulette Willemsen en lid geweest van de NVDMG en Fysiowaard. Nu ben ik actief lid van een pilot met orthopeden  aan het WKS (wervelkolom spreekuur) van het JBZ in Den Bosch.

Daarnaast ben ik docent aan de opleiding Dansbelang en geef ik Anatomie en blessurepreventie aan dansdocenten.

Dansers hebben mij altijd getrokken als patiëntengroep. Het is bijzonder te werken met mensen die “altijd te laat” komen bij een arts of fysiotherapeut. Deze groep gaat tot het gaatje en pijn lijkt fijn te zijn. Een heerlijke groep om mee te werken, altijd bereid om het gevecht van herstel aan te gaan, gemotiveerd en vol wilskracht. Om dit herstel te regisseren is mijn passie.

 

Naast mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut, ben ik eigenaar van de praktijk sinds 2000. In 2008 heb ik het paramedisch centrum “De Wielkamp) opgericht, en in 2012 heb ik het huidige Centrum Fysiotherapie en Bewegen opgericht, waar onze praktijk nu onderdeel van is.

linkedinlogo

Opleidingen

Fysiotherapie (Fontys) – 1990
Sportfysiotherapie (SWSF) – 1992
Manueel Therapie (SOMT) – 2006                                                                                                      Echografie – 2019
Osteopathie (IAO) – 2019

Relevante cursussen (klik voor het volledige overzicht)
Mobilisations with Movement A+B+C (Mulligan Concept) – 2011 en 2013
Dry Needling Extremiteiten, Wervelkolom, Kaak (Uplands Physiotherapy) – 2015
Arbeidstrainer (Ergo Optima) – 2016

MusculoSkeletar Ultrasound 2018/2019

cursus Human Movement 2021

cursus The elbow 2021

cursus the wrist 2021

cursus kinetic chain 2021

hoofdpijn en duizeligheid 2021

Registraties
BIG-registratie 19033480704
Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en Manueel Therapie
Lid van Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Lid van Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapie (NVMT)
Lid van Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde (NVDMG)

Overige activiteiten
Eigenaar Fysiotherapie van der Donk en Centrum Fysiotherapie en Bewegen.
Vice-voorzitter Fysiowaard.
Aanspreekpunt voor dansers van balletschool Paulette Willemse.

× Kan ik u ergens mee helpen?