Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Fysiotherapie kraken

Fysiotherapie kraken

l

Interne en externe scholing

Laagdrempelig in benadering

Kwalitatief hoge zorg

Een specifieke vorm van fysiotherapie is manuele therapie, bekend van het ‘kraken’. Een manueel therapeut heeft zich na zijn of haar reguliere opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van gewrichtsklachten die voorkomen in het gehele houdings- en bewegingsapparaat. Ze onderzoeken een groot deel van uw bewegingsapparaat, afhankelijk van uw klacht. Op deze manier wordt de oorzaak van uw klacht eenvoudig opgespoord.

Wilt u fysiotherapie om uw gewrichten te laten kraken? Kies voor een professionele behandeling

Wanneer u last heeft van uw gewrichten, kan dit uw leven beheersen. Daarom wilt u zo snel mogelijk van uw klachten af. Wanneer u contact opneemt met Fysiotherapie van der Donk, krijgt u allereerst een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt bekeken wat uw klachten zijn en hoe deze klachten zich uiten. Ook wordt bekeken welke behandelmogelijkheden er zijn. Dit hoeft geen manuele fysiotherapie (kraken) te zijn. Onze gespecialiseerde en ervaren therapeuten beheersen namelijk ook andere behandelmethoden, die wellicht effectiever voor u zijn.

Wat is kraken eigenlijk?

Manipuleren, beter bekend als kraken, is een van de vele handelingen die een manueel therapeut uitvoert. Wat bij manuele fysiotherapie tijdens het manipuleren eigenlijk gebeurt, is dat gewrichten snel worden bewogen, waardoor er een ‘knakje’ ontstaat. Dit klinkt vervelend, maar is niet pijnlijk. Vaak wordt er gezegd dat een manueel therapeut de wervels rechtzet. Dit is echter niet het geval, dit kan niet met menselijke kracht. Wel bewegen gewrichten soepeler en beter na het manipuleren.

Maak een afspraak via een van de kanalen

Heeft u mogelijk een manueel therapeut nodig? Fysiotherapie van der Donk heeft een aantal deskundige manueel therapeuten in dienst. Maak een afspraak met een van hen via 0418 510 492. Ook bereikt u ons door ons contactformulier in te vullen. Heeft u een van onze fysiotherapeuten al eens bezocht? Dan maakt u eenvoudig een afspraak via ons patiëntenportaal.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

    Velden met een * zijn verplicht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

× Kan ik u ergens mee helpen?