Glenn Nijhuis BIG 19928475404 

Functie: Fysiotherapeut 

Resultaatgericht, ondernemend en ambitieus. Zowel in zijn werk, als op het vlak van zelfontwikkeling. De combinatie van samenwerking, besluitvaardigheid en doorzettingsvermogen maken hem een uitstekende leidinggevende en teamspeler. Hij kan snel schakelen, hecht veel waarde aan openheid in communicatie en zal deze kwaliteiten dan ook inzetten om het gemeenschappelijke doel te bereiken. Daarnaast gebruikt hij zijn opgedane kennis vanuit eerdere opleidingen, o.a. de ALO en de inzichten in de fitnesswereld.

Glenn: “Een aantal jaar ben ik werkzaam geweest in een fitnesscentrum als manager en fitnesstrainer. Vanuit mijn werkzaamheden voor dit centrum is mijn interesse in fysiotherapie ontstaan: ik keek geregeld mee met een collega (fysiotherapeut) en merkte dat ik me meer wilde ontwikkelen in de begeleiding van sporters met fysieke klachten/blessures.
Vanuit mijn achtergrond als trainer zie ik het belang van een actieve benadering in behandeltrajecten, zowel door mij als door de patiënt. Tijdens mijn stages heb ik me met name gefocust op orthopedische klachten en sportrevalidatie. Ook ben ik betrokken geweest bij de begeleiding van diverse sportteams en ben ik actief als fysiotherapeut voor een voetbalvereniging”.

 

Binnen Fysiotherapie van der Donk zet Glenn zich in voor de zorg voor mensen, m.n. met schouder- en knieklachten, waarvoor hij als fysiotherapeut therapeut is aangesloten bij de regionale schoudernetwerk. Hij heeft specialistische kennis op deze gebieden. “Door de netwerkdeelname begeleid ik voornamelijk mensen met complexere klachten, van operaties tot acute blessures tot langdurig bestaande klachten. Samen werken we toe naar een doel, vaak gerelateerd aan het weer kunnen hervatten van dagelijkse activiteiten, werk of sport. Alle factoren zijn belangrijk: een keten van spieren en gewrichten, maar ook de psyche. Ons lichaam is van veel afhankelijk. Gelukkig is er vrijwel altijd verbetering mogelijk.”

  

Opleidingen

Fysiotherapie (THIM: High potential traject) – 2020                                                                                Academie voor lichamelijke opvoeding (ALO) – 2015

Relevante cursussen (klik voor het volledige overzicht)

Fitnesstrainer A 2012
Triggerpointtherapie 2013
Fitnesstrainer B 2014
Pivot trainer 2014
Prestatiepsychologie 2014
Cool running instructor 2015
Orthomoleculaire voeding 2015
Fitnesscoach 2017
Prediabetes 2017
Fitnesstrainer schouder-nek-rug-knie 2017

Schouder combicursus 2021


Kevin Kuppens- Trendinopathie, een zoektocht in en rond de schouder 2021
Filip Struyf- Revalidatie na schouderprothese 2021
Jo Gibson- The wobbly shoulder 2021
Jo Gibson- Getting to grips with the shoulder 2021
Jo Gibson – Kinetic Chain 2021
Andrew Cuff& Thomas Mitchell- The elbow 2021

 

REGISTRATIES: 

BIG-registratie 19928475404
Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie
Lid van Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie (KNGF)

× Kan ik u ergens mee helpen?