Home ยป Handtherapie

Handtherapie


Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen.

Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met veel precisie. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. Dit kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden.

Corine Bernts is gecertificeerd handtherapeut bij ons in de praktijk. In de CWZ en de Sint Maartenskliniek te Nijmegen, waar Corine tevens werkzaam is of is geweest, heeft ze vele jaren ervaring opgedaan op het gebied van handproblematiek en herstel na operaties aan de handen. Samen met u en de arts uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent, zal bekeken worden wat er nodig is om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen en beter te laten gebruiken. Tijdens de therapie krijgt u advies en doet u oefeningen. Daarnaast kunnen wondbehandeling, het maken van een spalk, oedeembestrijding en het gebruiken van hulpmiddelen onderdeel uitmaken van het behandelplan.

× Kan ik u ergens mee helpen?