Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Manuele therapie kraken

Manuele therapie kraken

l

Interne en externe scholing

Laagdrempelig in benadering

Kwalitatief hoge zorg

Manuele therapie is een specifieke vorm van fysiotherapie waarbij de therapeut verschillende lichaamsdelen kan ‘kraken’. Manuele therapie wordt vaak toegepast in de rug, waarbij kraken ervoor kan zorgen dat u uw rug beter kunt bewegen en dat u minder last heeft van pijn en stijfheid. Manuele therapie is een mogelijke oplossing voor uw rugklachten, maar er zijn ook andere behandelingen.

Wanneer is manuele therapie en kraken effectief?

Een manueel therapeut is een veelzijdig therapeut die verschillende behandelingen uitvoert. De bekendste hiervan is toch wel het ‘kraken’. Deze behandeling wordt toegepast wanneer uw rug ‘vast’ zit en u hierdoor pijn en stijfheid ervaart en wanneer het bewegen van de rug bemoeilijkt wordt. In dit geval kan het kraken van de rug met manuele therapie uitkomst bieden.

Wat gebeurt er bij het kraken van de rug?

Wanneer blijkt dat uw rug vastzit en losgemaakt moet worden, biedt manuele therapie uitkomst. Vaak wordt gezegd dat de manueel therapeut de wervels ‘recht’ zet, maar het verschuiven en rechtzetten van de rugwervels is met menselijke kracht niet mogelijk. Bij het kraken van de rug worden de wervels snel van elkaar bewogen, waardoor uw gewrichten soepeler en beter bewegen.

Maak een afspraak via een van de kanalen

Denkt u dat het kraken van uw rug u van uw klachten af kan helpen? Fysiotherapie van der Donk heeft een aantal deskundige manueel therapeuten in dienst, die deskundig onderzoek doen naar de oorzaak van uw klachten. Maak hiervoor een afspraak met een van hen via 0418 510 492. Ook bereikt u ons door ons contactformulier in te vullen. Bent u voor manuele therapie al vaker bij ons geweest? Dan maakt u eenvoudig een afspraak via ons patiëntenportaal.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

    Velden met een * zijn verplicht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

× Kan ik u ergens mee helpen?