Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie onder professionele begeleiding

In het Centrum Fysiotherapie en Bewegen van Fysiotherapie van der Donk bieden we naast medische revalidatietrajecten ook de mogelijkheid om op abonnementsvormen te sporten en zo medische trainingstherapie te volgen. Revalideren wordt door zorgverzekeraars alleen in bepaalde gevallen en voor een bepaalde duur vergoed. Wanneer u toch graag onder fysiotherapeutische begeleiding wilt werken aan preventie of herstel van medische klachten, vormt medische trainingstherapie een optie.

Specifieke medische trainingstherapie voor een bepaalde activiteit of sport

Medische trainingstherapie is een trainingsvorm waarbij de trainingsleer wordt toegepast om medische klachten te verhelpen en/of te voorkomen. We werken met apparatuur van Technogym, specifiek met de lijn Kinesis. Hiervoor is gekozen omdat er, in tegenstelling tot reguliere fitnesstoestellen, vrij en grenzeloos in alle richtingen kan worden getraind. Dit maakt dat elke gewenste beweging kan worden nagebootst, waardoor er specifiek naar een bepaalde activiteit of sport kan worden toe getraind.

Sporten onder professionele begeleiding

De medische trainingstherapie vindt altijd plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens een eerste intake (welke niet nodig is wanneer u doorstroomt na fysiotherapeutische behandelingen) maken we middels testen een overzicht van uw gezondheidstoestand en bekijken we waar uw aandachtspunten liggen. Aan de hand hiervan wordt een voor u specifiek bewegingsprogramma opgesteld. Wij vinden het erg belangrijk dat zowel u als wij weten waar we rekening mee moeten houden. Wanneer nodig wordt het schema bijgesteld.

Voor wie is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut geschikt?

Medische Trainingstherapie (MTT) is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, met of zonder klachten. Er wordt altijd in groepsverband gewerkt, in groepen van maximaal 8 personen, altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut of oefentherapeut. U bent vrij om aan andere groepen deel te nemen wanneer u een keer niet kunt. Wel horen we dit graag van tevoren, zodat we weten of de groep niet te vol wordt.

Flexibele lestijden

Een les duurt 60 minuten. De tijden waarop u kunt deelnemen wisselen van ’s ochtends tot ’s avonds. Het kan gebeuren dat een groep al vol zit. Informeer daarom altijd even of u deel kunt nemen aan de groep die u geschikt lijkt.

Maandag08:20-09:20 11.15-12.1518.30-19.30
Dinsdag13.00-14.0018.30-19.30
Woensdag10.30-11.3017:35-18:3518.35-19.35
Donderdag17.00-18.00
Vrijdag08.30-09.3013.10-14.10

Kosten

Een eenmalige intake kost €40,00. Voor meer prijzen en de prijs van een abonnement kijkt u bij de tarieven. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0418 510 492 of via ons contactformulier. Ook bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens de lessen.

× Kan ik u ergens mee helpen?