Home » Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

de oplossing voor problemen door slechte doorbloeding

 

Een oedeemtherapeut is een fysiotherapeut die zich verder gespecialiseerd heeft in klachten die te maken hebben met een verstoorde doorbloeding zoals oedeem, spataders en littekens. Ook klachten die te maken hebben met een niet goed functionerend lymfesysteem worden door oedeemtherapie opgelost. Dit slecht functionerende lymfesysteem is vaak een gevolg van oncologische behandelingen. Door middel van speciale (massage)technieken kan de oedeemtherapeut de doorbloeding helpen verbeteren en de lymfeklieren stimuleren tot betere vochtafvoer.

 

Wat is oedeemtherapie precies?

Oedeemtherapie is een behandeling bestaande uit diverse massages. Deze massagetechnieken bevorderen de doorbloeding en stimuleren de afvoer van vocht. Ook worden soms lymfeklieren ingetaped, waardoor deze worden belemmerd om vocht op te nemen. Zwachtelen of het aanmeten van steunkousen hebben hetzelfde effect. En wist u dat zelfs specifieke ademhalingstechnieken oedeem kunnen verhelpen?

 

De effecten van deze therapie

Oedeemtherapie heeft een aantal gunstige effecten op uw gezondheid. Hiervan profiteert u wanneer u zich laat behandelen door onze oedeemtherapeuten. De gunstige effecten van oedeemtherapie zijn:

  • Vermindering van de omvang van de verdikking
  • Spanningsafname van het oedeem, waardoor de pijn vermindert
  • Functieverbetering van spieren en gewrichten
  • Afname van de kans op infecties

 

Maak een afspraak bij een van onze specialisten

Sophie Voogt en Linsey Dekkers zijn de oedeemtherapeuten binnen Fysiotherapie van der Donk. Voor het maken van een afspraak belt u met           0418 510 492 of vult u ons contactformulier in.

 

× Kan ik u ergens mee helpen?