Heeft u interesse in onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

Neem contact met ons op

Home » Revalidatie

Revalidatie

Liever krijgt niemand er mee te maken, maar soms is revalideren nodig om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren tijdens dagelijkse bezigheden, werk- of sportactiviteiten. Bij Centrum Fysiotherapie en Bewegen richten we ons volledig op revalidatie. We zijn gespecialiseerd in orthopedische revalidatie, maar hebben tevens veel kennis en ervaring op het gebied van hart-, neurologische- en oncologische revalidatie. Iedere therapeut heeft zijn eigen kennis en kunde, u kunt hierover meer lezen bij ‘Team‘. Informeer gerust eens of we ook ervaring hebben op het gebied van uw hulpvraag. Wij zullen uw vraag altijd eerlijk beantwoorden en u doorverwijzen wanneer dat nodig is.

Centrum Fysiotherapie en Bewegen bestaat met name uit fysiotherapeuten, maar zowel intern als extern hebben we verschillende samenwerkingsverbanden. Zo werken we intern nauw samen met onze podoposturaal therapeute. Extern hebben we met verschillende verwijzers nauwe contacten, waaronder onze deelname aan Lijv (bedrijfsfysiotherapie door Freek), ClaudicatioNet, Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland en Knienetwerk Noord-Brabant.

Fysiotherapie richt zich vooral op voorwaardenscheppende therapieën zoals het verbeteren van stabiliteit, mobiliteit, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Daarnaast is coachen een belangrijk onderdeel van ons vakgebied. Doel van de therapie is altijd om u weer zelfstandig uw dagelijkse bezigheden, uw werkzaamheden of uw sportactiviteiten te laten hervatten, al dan niet met het gebruik van hulpmiddelen.

Waar moet u aan denken bij orthopedische revalidatie, ons specialisme?

  • Klachten aan een specifiek gewricht. We hebben ons gespecialiseerd op het gebied van de rug, nek, schouder, hand, heup, knie en enkel. Iedere therapeut heeft een ander aandachtsgebied.
  • Sportblessures. Er zijn verschillende sportfysiotherapeuten in het centrum. Zo hebben we veel ervaring met enkelrevalidatie en knierevalidatie (denk bijvoorbeeld aan meniscus of voorste kruisband) en begeleiden we de sporters van meerdere sportverenigingen op het gebied van preventie en herstel van blessures.
  • Opbouwen van de conditie. We kunnen een schema opstellen voor thuis, of u helpen in ons centrum.
  • Begeleiding van herstel na een operatie. In eerste instantie zult u misschien denken aan het revalideren na bijvoorbeeld een heupoperatie, maar wanneer u na welke operatie dan ook merkt dat u verminderd mobiel of belastbaar bent, kunnen we u begeleiden om zo spoedig mogelijk te herstellen.
  • Verbeteren van de algehele balans. Met regelmaat horen we angst om te vallen terugkomen. We merken en zien hoeveel het kan betekenen als het vertrouwen in bewegen weer terugkomt en de balans verbetert.
  • Specifieke vragen op het gebied van bewegen of gezondheid. Geen vraag is teveel en geen enkele vraag is gek.
× Kan ik u ergens mee helpen?