Dry Needling – Zaltbommel

Dry Needling

Dry Needling

18234_nl_editor-photo8Bij dry needling wordt een dun naaldje gebruikt om pijnpunten in spieren, de zogeheten triggerpoints, aan te prikken. Triggerpoints kunnen (naast uitstralende pijn) zorgen voor vermindering van mobiliteit en kracht. Met behulp van dry needling kunnen ze snel en effectief opgeheven worden.

Het inbrengen van het naaldje is nagenoeg pijnloos. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, volgt een Local Twitch Response, waarbij de spier zich kort aanspant en en schokgevoel geeft. Tevens ervaart u bij het aanprikken de vaak herkenbare uitstralende pijn, op een doffe manier. Na de behandeling kunnen de spieren tijdelijk zwaar en vermoeid aanvoelen. Het kan gebeuren dat u tijdens of na het behandelen wat zweterig, rillerig of licht in het hoofd bent. Deze reactie is, hoewel onplezierig, onschuldig en van voorbijgaande aard.

Dry needling is een onderdeel van de fysiotherapie en valt zodoende gewoon onder uw verzekering. Anita Oskam, Freek van der Donk, Lisette van Vliet en Marjolein van Dulmen zijn de dry needling therapeuten binnen ons centrum.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.dryneedling.nl of bekijk onze folder hieronder.