Oedeemtherapie – Zaltbommel

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie: de oplossing voor problemen door slechte doorbloeding

Een oedeemtherapeut is een fysiotherapeut die zich verder gespecialiseerd heeft in klachten die te maken hebben met een verstoorde doorbloeding zoals oedeem, spataders en littekens. Ook klachten die te maken hebben met een niet goed functionerend lymfesysteem worden door oedeemtherapie opgelost. Dit slecht functionerende lymfesysteem is vaak een gevolg van oncologische behandelingen. Door middel van speciale (massage)technieken kan de oedeemtherapeut de doorbloeding helpen verbeteren en de lymfeklieren stimuleren tot betere vochtafvoer.

Wat is oedeemtherapie precies?

Oedeemtherapie is een behandeling bestaande uit diverse massages. Deze massagetechnieken bevorderen de doorbloeding en stimuleren de afvoer van vocht. Ook worden soms lymfeklieren ingetaped, waardoor deze worden belemmerd om vocht op te nemen. Zwachtelen of het aanmeten van steunkousen hebben hetzelfde effect. En wist u dat zelfs specifieke ademhalingstechnieken oedeem kunnen verhelpen?

De effecten van deze therapie

Oedeemtherapie heeft een aantal gunstige effecten op uw gezondheid. Hiervan profiteert u wanneer u zich laat behandelen door onze oedeemtherapeuten. De gunstige effecten van oedeemtherapie zijn:

Maak een afspraak bij onze specialist

Sophie Voogt is de oedeemtherapeut binnen Fysiotherapie van der Donk. Voor het maken van een afspraak met Sophie, belt u met 0418 510 492 of vult u ons contactformulier in. Bent u al bekend met ons? Dan heeft u ook de mogelijkheid een afspraak te maken via ons patiƫntenportaal.