Podoposturaal therapie – Zaltbommel

Podoposturaal therapie

Podoposturaal therapie

Een podoposturaal therapeut heeft de 2-jarige opleiding PodoPosturaal Therapie afgerond. Het is een vorm van voet- en houdingscorrectie met behulp van dunne zooltjes, waarbij door het stimuleren van reflexpunten onder de voeten, een actieve houdingscorrectie wordt verkregen.

Na specifiek onderzoek vindt behandeling plaats door het aanmeten van individuele steunzooltjes voor houdingsgerelateerde klachten. Dit kunnen specifiek voetklachten zijn, maar tevens klachten aan de rest van het lichaam, door een verkeerde houding vanuit de voeten ontstaan.

De zolen zijn dunner dan de meeste mensen kennen van corrigerende zolen. Door de millimeters dunne elementen die in de therapeutische zooltjes worden verwerkt, worden de huidreceptoren onder de voeten geprikkeld. Hierdoor ontstaat er reflexmatig een standsverandering elders in het lichaam.

Jacqueline Montrée is de podoposturaal therapeut bij ons in het centrum. Voor het maken van een afspraak of contactgegevens, kunt u kijken bij Afspraken en Openingstijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Jacqueline: www.podoservice.info.